İşte O Makarna’yı Refika Birgül Anlatıyor:
Öğrencilerin ve çalışanların keyifle tek pişirimlik makarnalarını en lezzetli şekilde yemesi için bu baharatımızı ürettik. Herkesin annesi makarnanın içine yağ koymayı öğretmiş ama böyle bir şey yok! Unutmayın, makarnayı dakikasına göre haşlarsak hiçbir makarna yapışmaz. Makarna haşlanırken 1 dakika içinde lezzetli sosunuzu yapabilirsiniz. İstediğiniz yağa 100 gram makarna için 1 tepeleme çorba kaşığı baharatı ekleyin ve kısık ateşte kavurun. Bazı baharatlar yağ ile bazıları su ile açılıyor, bu yüzden makarnanın suyundan iki kepçe alıp ekliyoruz .Sos güzelce açılıyor, hemhal oluyor. Pişme süresi 10 dakika ise 2 dakika erken alıp sosa ekliyoruz. İsterseniz taze yeşillik de koyup afiyetle yiyebilirsiniz . Azıcık krema koyarsanız da çok güzel oluyor ya da beşamel ile birleştirip fırında makarna gibi yapabilirsiniz! Bir de mantıyı aynı bu şekilde hazırlayıp üzerine sarımsaklı yoğurtla , üffff diyeceksiniz! Restoranda önünüze gelse helal olsun diyeceğimiz o sos hazır.
Biz hazırlarken çok keyif aldık, siz de lezzeti ile çok mutlu olacaksınız.
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.