Organik tarım esaslarına uygun olarak yetiştirilen meyveler, Vakumlama yöntemi ile düşük sıcaklıkta besin içeriği korunarak üretilmiştir. Besin değerleri bozulmadan raflarda yerini alan keçiboynuzu pekmezi, vitamin ve mineral bakımından da çok zengin bir besindir.
B6 vitamini, demir, potasyum, fosfor ve kalsiyum açısından zengin olan keçiboynuzu, afrodizyak özelliği taşımaktadır. Keçiboynuzunun sperm sayısını arttırdığı kanıtlanmış olup, kısırlık tedavisinde destekleyici besin olarak tüketildiği biliniyor.
Keçiboynuzu pekmezi genellikle güne başlamadan bir ya da iki tatlı kaşığı ile tüketilmektedir. Sabah kahvaltılarının arasında kullanımı çok yaygındır. Damak zevkinize göre tahinle karıştırabilir, süt ya da meyve suyu gibi içeceklerinize lezzet katması için dahil edebilirsiniz. Yulaf ile hazırlanan karışımlarda tatlandırıcı olarak da kullanılmaktadır.
Besin Değerleri / 100 g
- Enerji (kcal): 290 / 1214
- Karbonhidrat (g): 73
- Protein (g): 1,5
- Toplam Yağ (g): 0,1
- Doymuş Yağ (g): 0
- Şeker (g): 70
- Tuz (mg): 0,3
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.