Üretimde kullanılan dövme buğdaylar, gelen probiyotikler ile birlikte fonksiyonel bir gıda malzemesi haline getirmekte. Buğdayın lifli bir yapıya sahip oluşu, cips tarhanaları sindirimi kolay besinler arasına sokan en önemli faktör. Bu bakımdan cips tarhananın 100 gramı yaklaşık olarak 133 kalori içermektedir. Bu değer, farklı cips tarhana çeşitlerinde farklılık gösterebilmektedir.
Cips tarhanamız Çerezlik tarhanamıza göre daha yoğurtlu ve daha incedir.
Çorba yapımında da kullanılan cips tarhanalar, öğütülebildikleri gibi 1 gün soğuk suda beletilerek de kullanılabilmektedir.
Tüketim Şekli : Atıştırmalık cips olarak veya Maraş usulü tarhana çorbası olarak tüketilebilir
Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.